Globale Helligdage i December – En Verdensomspændende Fejring

December måned er kendt som en tid fyldt med glæde, festligheder og samvær med familie og venner. Men det er også en tid, hvor mange lande og kulturer fejrer forskellige helligdage. I denne artikel vil vi udforske nogle af de globale helligdage i december, der fejres rundt omkring i verden.

Juleaften – En Helligdag, der Fejres i Mange Lande

Juleaften er en af de mest kendte helligdage i december måned, og den fejres i mange lande rundt omkring i verden. I nogle lande, som f.eks. Danmark og Tyskland, er juleaften en aften, hvor familier samles og fejrer med julemad, gaver og hygge. I andre lande, som f.eks. Spanien og Mexico, er juleaften en aften, hvor der fejres med midnatsmesse og fyrværkeri.

Uanset hvordan juleaften fejres, er det en tid fyldt med glæde og samvær med familie og venner. Det er også en tid, hvor mange mennesker tænker på andre og giver til velgørende formål.

Hanukkah – En Jødisk Helligdag, der Fejres i December

En anden helligdag, der fejres i december, er Hanukkah, også kendt som “Festen for Lysene”. Hanukkah er en jødisk helligdag, der fejres i otte dage og minder om genindvielsen af ​​det jødiske templet i Jerusalem i det 2. århundrede f.Kr.

Under Hanukkah tændes der et lys på en ni-armet lysestage, kaldet en menorah, hver aften i otte dage. Det er også en tid, hvor der spises traditionel jødisk mad, som f.eks. latkes (kartoffelpancakes) og sufganiyot (jødisk donut).

Kwanzaa – En Afrikansk-Amerikansk Helligdag i December

Kwanzaa er en helligdag, der fejres af mange afrikansk-amerikanere fra den 26. december til den 1. januar. Kwanzaa blev grundlagt i 1966 af Maulana Karenga som en måde at fejre afrikansk-amerikansk kultur og historie på.

Under Kwanzaa fejrer man syv principper, kaldet Nguzo Saba, som inkluderer enhed, selvbestemmelse, samarbejde, økonomi, formål, kreativitet og tro. Der tændes også syv lys på en kinara, en afrkansk lysestage, hver aften i syv dage.

Boxing Day – En Helligdag Fejret i Nogle Lande

Boxing Day er en helligdag, der fejres i nogle lande den 26. december. Oprindeligt var det en dag, hvor tjenestefolk og arbejdere fik en gave fra deres arbejdsgivere, men i dag er det en dag, hvor mange mennesker tager på shopping eller ser sport.

Andre Helligdage Fejret i December

Udover de helligdage, der er nævnt ovenfor, er der også mange andre helligdage, der fejres i december. Nogle af disse inkluderer:

  • Yule – En germansk helligdag, der fejres den 21. december
  • Omisoka – En japansk helligdag, der fejres natten mellem den 31. december og den 1. januar
  • St. Lucia-dag – En svensk helligdag, der fejres den 13. december

Afsluttende Bemærkninger

December måned er fyldt med mange forskellige helligdage, der fejres rundt omkring i verden. Uanset hvilken helligdag man fejrer, er det en tid til at samles med familie og venner og sprede glæde og kærlighed. Vi håber, at denne artikel har givet dig en bedre forståelse af nogle af de globale helligdage i december.

Hvis du vil læse mere om globale helligdage i december, kan du besøge globale-helligdage-i-december.dk.